carpaal tunnel / arm pump / throttle duim

Moderators: DR-Big, zappa.suzuki, Shifty-PK

Gebruikersavatar
dhc6
Berichten: 709
Lid geworden op: Ma Okt 01, 2012 08:24
Locatie: Lapland Frankrijk

carpaal tunnel / arm pump / throttle duim

Berichtdoor dhc6 » Za Sep 23, 2017 20:43

Heren en Ans,

Al jaren moet ik na een tijdje mn handen / polsen / armen "uitschudden" want er vloeit niet genoeg bloed door want je zit / staat altijd in dezelfde houding. kHeb er zelfs een lichte Beta voor aangeschaft om nog jaren plezier te hebben want met de Big / TTR had ik erge last. Op de Beta dus ook !!

Ben nu een maand of 3 bezig om daar wat aan te doen wat neer komt op : bewegen en strekken wat gewoon de oplossing blijkt te zijn.

Er zijn op het Inet veel filmpjes en uitleg over, zoek dus op Carpaal Tunnel / Arm Pump / Throttle (of SMS) duim via Google of een andere browser.

Onze armen / polsen werken vaak, zoniet altijd, op kracht en we vergeten de spieren/pezen te strekken, dat veroorzaakt stuwing en stremming van de bloedsomloop, na een tijdje slaap je ook slechter want je armen voelen "dood" aan. Er is maar 1 remedie: oefenen !!

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik ruimte/tijd heb voor een loopband (thuis en op het werk) en loop minimaal 5 km per dag @ 6.5 km/uur terwijl ik gelijkertijd (20x per 5 minuten) met 4 kg gewichten "gas" en "gas los" doe met beide polsen, ook doe ik de strek oefeningen (arm gestrekt/hand omlaag/ met ander hand druk zetten om de pezen boven te strekken, doe dat gedurende 15 tellen en 5x per sessie), hand omhoog, arm gestrekt en omlaag drukken met andere hand, 10 tellen en 5 x per sessie). Voor de duim zijn wat andere oefeningen te vinden (de Quirvain syndroom) die na 2 weken de klachten gewoon doen verdwijnen. Operaties zijn NIET nodig en begin er ook niet aan want je schiet er geen Re.T mee op.

Deze klachten zijn eigenlijk een gevolg van onze welvaart, we hoeven minder te bewegen en lichamelijk te presteren waar ons lijf niet op gemaakt is, dus degeneren de pezen en spieren. Mensen die een zittend beroep hebben krijgen dit (muis beweging, zelfde houding) maar ook mensen die bv monteur zijn (veel kracht zetten met gekromde spieren) en niet te vergeten OTR rijders / lopende band werkers die uren achter elkaar staan in gekromde houding en dezelfde bewegingen maken.

Roken is niet goed voor je (we hebben geen schoorsteen), alkohol drinken is niet goed voor je (maar wel lekker) maar wil je ook op latere leeftijd nog genieten, motor rijden is GOED voor je (lichamelijk en geestelijk) dus om dat te doen moet je OEFENEN.

Voor de Lap gangers is inmiddels een trainings mogelijkheid voorhanden en dat is in combinatie met de Trial Beta meteen voelbaar.

Fijn weekend en wees welkom in 2018, NL Biggers hebben eerste keus wbt data.

René
Porcs sont l'avenir (varkens zijn de toekomst en houden de slechten uit de buurt)

Terug naar “Dr Big Club Holland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast